czwartek, 10 listopada 2011

Stek z polędwicy wołowej na patelni żeliwnej ryflowanej

Składniki:

  1. ryflowana żeliwna patelnia http://www.otogastro.pl/zeliwna-patelnia-grillowa-kwadratowa.html
  2. 200g polędwicy wołowej - wybłonowanej
  3. Marynata: 
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 niepełna łyżeczka od herbaty musztardy francuskiej
  • przyprawa do steków grubo ziarnista (może być Knnor)
  • szczypta roztartego w rekach rozmarynu (najlepiej świeży)
  • odrobina świeżo roztartego czosnku
Polędwicę natrzeć marynatą i smażyć na rozgrzanej patelni żeliwnej http://www.otogastro.pl/zeliwna-patelnia-grillowa-kwadratowa.html

Palce lizać - smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz