poniedziałek, 7 listopada 2011

Łosoś w vacum

Składniki:
  1. Filet z łososia 200g.
  2. Oliwa z oliwek - 1 niepełna łyżka stołowa
  3. 1/2 małej cebuli w piórka
  4. Koper drobno zsiekany 1 szczypta
  5. 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  6. 1 szczypta aroma mix maślano ziołowy 
Łososia najlepiej zapakować w pakowarce próżniowej http://www.otogastro.pl/pakowarka-prozniowa.html i najlepiej przyrządzić  w piecu konwekcyjno parowymhttp://www.otogastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-5-gn-1-1-power.html.

Hitem będzie jak podamy łososia z sosem wiśniowym.
Sos wiśniowy:
  1. Dżem wiśniowy Łowicz plus sok zagęszczony sok wiśniowy może być Paola plus woda do rozcieńczenia plus odrobina soku z cytryny do złamania smaku na koniec zagęścić zawiesiną z maki ziemniaczanej.
Efekt murowany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz